AIROTKIVS MÄSTERSKAPET 

30 maj - 1 juni - 2008


Vi träffades fredag kväll över en lättare förtäring och gick igenom helgens program.

Deltagarna delades in i tre lag och fick skärm kepsar i olika färger för att vi lättare skulle kunna känna igen de olika lagen. Så var det då dags att utse en lagledare, döpa sitt lag och göra en oslagbar kampsång. Ni kan tro att det blev livat och glatt, diskussionerna gick höga!

Lagen skulle även gå igenom lördagens stationer och bestämma vilka hundar som skulle göra vad och i vilken ordning. Alla stationerna hade en max tid på 20 min. Så här gällde det som lagledare att vara med på noterna. Alla markeringar var värda 15p om hundarna klarade dem utan hjälp från förarna, med hjälp fick man 10p och behövde laget skicka annan hund fick man bara 5p. Dirigeringarna var värda 5, 10 och 15p beroende på svårighetsgrad.


Klicka på bilderna för större format


Uppfödarna var tidigt på plats fredag förmiddag för att lägga upp lördagens övningar.

När båten skulle förberedas hade den vuxit fast i gräset!

Inkvartering i stugor och husvagnar.

Bonnalt

Skräddargården

Här kommer lite bilder från fredagskvällen när lagen börjat förbereda sig inför lördagens utmaning.

Efter lite god förtäring i både fast och "flytande" form gick diskussionerna höga!!

Till slut hade alla lagen utsett namn och lagledare!


TEAM ATTACK                                                             Lagledare Marre.

RED HEADS                                                                  Lagledare Ulrika

FRÖKEN FRÄKENS VIN(N)ARE                                                      Lagledare Stina

LÖRDAG MORGON samling 8.30


STATION 1   

Bestod av både trippel, dubbel och enkel markeringar på land, när hundarna hämtat sina markeringar skulle de skickas på vatten dirigeringarna som förarna själva fick välja vilka man skulle ta. Några låg synligt på blank vatten och var värda 5p, några på öarna 10p och några på andra sidan dammen 15p, när dem hämtat och lämnat av till sina förare fick nästa hund skickas.

Svårigheten på denna station var långa markeringar som hamnade dolt i hålor och högt gräs.

Dirigeringen på andra sidan dammen var också mycket svår då det fanns två öar som drog och att det var mycket svårt att se hundarna för att kunna styra dem om de gick upp på öarna.

Fröken Fräkens Vin(n)are gick ut starkast och tog ledning med 100p mot Red Heads 95p och Team Attacks 80p.


STATION 2

Här var det enkel och dubbel markeringar som inte fick hämtas förrän en annan hund i laget först hämtat in en apport från närsöket. På denna station låg svårigheten i att behöva vänta innan man fick skicka och att apporterna var långa och hamnade i högt gräs. Team Attack var nu laddade och såg till att dem fick in mest poäng på denna station och gick upp i delad ledning med Fröken Fräkens Vin(n)are på 200p, andra plats Red Heads 195p.

STATION 3

Här skulle alla i laget gå serpentiner tillsammans med sin hund, med sked och ägg i munnen. Här var lagen mycket snabba och effektiva. Poäng delades ut efter hur lång tid det tog!

Red Heads fick en mycket bra tid och ligger nu på en delad andra plats tillsammans med Team Attack på 210p, kvar i ledningen var fortfarande Fröken Fräkens Vin(n)are 215p.}

STATION 4

Nu var det dags för markeringar på vatten och dirigeringar på land. Svårigheten för en del hundar var att markeringarna hamnade på de två öarna. Dirigeringarna var inte heller helt lätta eftersom det var tre olika avstånd i samma riktning och att vinden låg så att hundarna kunde känna apporterna. men lik väl blev det många poäng och även höga för de olika lagen. Fröken Fräkens Vin(n)are var starkast på denna station och drog ifrån lite grann med 335p mot andra placerade Read Heads på 320p och på tredje plats Team Attack med 310p.

STATION 5

Nu var det dags för fältarbetet som bestod av 30 apporter som låg inte allt för lätt till. De höga poäng apporterna låg mycket långt ut och upp på en hög kulle. De övriga apporterna låg på öppen äng med högt gräs och många många hålor. Här hade nu lagen chans att knapa in många poäng om man lade upp strategin rätt. Red Heads och Team Attack drog på med många hundar arbetande samtidigt och fick in lika många poäng. Red Heads tog nu ledningen för första gången med 545p mot Team Attacks 535p och Fröken Fräkens Vin(n)are låg nu på tredje plats med 530p.

STATION 6

En hund från varje lag hade utsetts till att gå ett 24 timmars blod spår där det använts ca 1 dl blod på 400m spår. Eftersom det var årets varmaste helg och att hundarna hållit igång hela dagen var det en stor utmaning. Men de tre spår hundarna gjorde mycket bra ifrån sig och drog in ytterligare poäng till sitt lag. Team Attack och Fröken Fräkens Vin(n)are tog full pott 20p och Red Heads fick ihop 15p. Fortfarande i ledning Red Heads 560p, Team Attack 555p, Föken Fräkens Vin(n)are 550p.

STATION 7

Nästan alla pratar vi någon gång om hur hundarna kan ha det svårt med avståndsbedömning.

Så då tyckte vi det var dags för förarna själva att göra en avståndsbedömning. De fick i uppgift att tala om hur långt det var från punkt A till punkt B. Det kan sägas att metoderna var olika och så även resultatet. Det rätta avståndet var 11,26 m och Red Heads fick 15p för sin mycket superba uträkning på 11.02. Det vita laget fick 10p med sitt resultat på 10.86 och Team Attack 5p på sin gissning 12,46. Inte helt lätt kan man säga! 

STATION 8

Detta var dagens sista station där Charlotte Lindell kennel Minnows skulle dömt exteriören  men som tyvärr fick förhinder. Med mycket kort varsel fick vi tag i vår vän Annette Erlandsson kennel Trollängen, som föder upp Springer Spaniel och Vorster, som på stående stubin infann sig på utställningsarenan. Tusen Tack Nettan!


Inför exteriören låg Red Heads i ledning med 575p, Team Attack på en delad andra plats med Fröken Fräkens Vin(n)are 560p.

Här delades det ut  kvalitetspoäng enligt följande:

1=15p, 2=10p och 3= 5p   

Den hund som blev BIA (Bäst i Airotkivs) erhöll ytterligare=10p

Domare Annette Erlandsson

BIA Airotkivs X-Pert "kompis"

BIM Airotkivs Nina Ricci "Nina"

Exteriör poäng.

Red Heads 65p

Team Attack 65p + 10p för BIA som vanns av Airotkivs X-Pert

Fröken Fräkens Vin(n)are 50p


SLUT POÄNG

1:a RED HEADS   640p

2:a TEAM ATTACK   635p

3:a FRÖKEN FRÄKENS VIN(N)ARE 610p

Stort GRATTIS till alla lagen som gjorde en fantastisk prestation hela dagen och ett extra Grattis till Red Heads som vann!

1:a   Red Heads

Ulrika och Amadeus, Mia med Zelda och Tindra, Åke med Nina 11,5 år, Pernilla och Maja, Bernt med Primus 11,5 år.

2:a  Team Attack

Berith och Tim, Britt-Marie och Irma, Roy och Kompis, Pontus och Zelda, Marre och Boss

3:a Fröken Fräkens Vin(n)are

Stina med Tobbe och Vilja, Nisse och Ville, Peter och Översten, Margaretha och Jack.

Äntligen var det dags för mat och dryck!

Söndag

Vi träffades på Bonnalt kl. 8.30 för att under ledning av yrkesjägare Henning Herskind få utbildning i spår läggning, eftersöks utrustning och testa hundarna på gris mm.